Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2015 20:33 - Писателят Георги Стоев: Маджо поръчваше убийства
Автор: xodjov Категория: Политика   
Прочетен: 1630 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Михалев е признавал, че има 16 съдружници, все генерали от БСП, наричаше ги "червени брамини"

Димитър Златков*

 Георги Стоев, 35-годишен, е автор е на 8 книги за мафията в България, в които прави разкрития за живота на борческите групировки. Стоев е анонимният съавтор на покойния писател Христо Калчев в продължение на 7 години. Вчера по обяд Георги Стоев бе прострелян пред хотел "Плиска" в столицата.

- Четох и слушах няколко интервюта на Любен Гоцев. Направи ми впечатление, че е много изнервен. Заради Куйович ли е?
- Безспорно Будимир Куйович е наследник на каналите на Фатик, но трудно някой би могъл да докаже, че Любен Гоцев го покровителства директно. Затова и Гоцев не се притеснява много-много от тази история. Скандалът с Куйович е проблем на Ангел Стойчев, дългогодишен член на кръга "Монтерей". Тук обаче трябва да направим едно уточнение - Ангел Стойчев отдавна е отритнат финансово от старите си приятели. Той се е компроментирал още от времето, когато синът му Стоян се занимаваше с цигари заедно с Ивелин Банев - Брендо.
- Кръгът "Монтерей" ще остави Ангел Стойчев сам да се оправя, така ли?
- Те имаха желание да му помогнат, но историята много се разшумя и този път медиите не останаха безучастни. Когато хванаха Стоян, сина на Ангел Стойчев с дрога, го направиха от обвиняем свидетел. Безспорен факт е, че Стоян работи с Будимир Куйович и според мен този път трудно ще се измъкне.
- Но баща му Ангел Стойчев е дългогодишен шеф в МВР, Румен Вълка му е бил шофьор...
- Ангел Стойчев от години има финансови проблеми. Той отдавна се е компрометирал пред старите си приятели. Дължеше пари на Фатик и близо две години не ги връщаше, още тогава Любен Гоцев и останалите се разграничиха от него. Ангел Стойчев не можеше да се оправи много време със снаха си Весела, дъщерята на Жоро Старчев, който държеше преди "Монтерей". Та тогава за последно Любен Гоцев и компания му помогнаха и принудиха Старчев да продаде ресторанта си на друг човек.
- Кръгът "Монтерей" мит ли е, или реалност? Това ли са кукловодите на мафията?
- Никакъв мит няма, колкото и Любен Гоцев да се опитва да го обърне на шега и на едва ли не на пенсионерска сбирка. Това символно появяване в "Монтерей" пред медиите целеше нещо друго - Любен Гоцев да покаже на всичките си врагове кои са ортаците и съратниците му. Компанията наистина беше впечатляваща. А Гоцев стоеше като Кръстник в ресторанта и всеки, който влизаше, първо се здрависваше с него и след това заемаше мястото си. Чавдар Чернев - бивш шеф на МВР и изключително близък до Младен Михалев - Маджо, Виктор Вълков - ятак на Маджо, Любо Левичаров, бившият шеф на ЦСБОП. Допреди години всички тези хора се събираха в "Монтерей", оттам идва и името на кръга. От доста време те вече не се срещат там, а в ресторант "Кипарис". Там Любен Гоцев се среща тайно с Младен Михалев - Маджо, във ВИП стаята в ресторанта.
- Има ли реална власт Любен Гоцев?
- Да. Макар да е на години, той все още е в играта и няма намерение да я напуска. Гоцев е свикнал не да се говори за него, а да се шушука - той се изнерви, защото го осветлих. Тези, които трябва, знаят, че Любен Гоцев е създателят на Маджо. Преди време Георги Пехливанов се изказа за Младен Михалев, че е кукла на конци. Аз предадох на Маджо думите на Пехливанов. И той каза: "Да, така е. Но знае ли кои стоят зад мен?" Ако си мислите, че Младен Михалев има стотици милиони, бъркате жестоко. Маджо сам е признавал, че има 16 съдружници, все генерали от БСП. Той ги наричаше "червени брамини". Парите за БСП се разпределят от Любен Гоцев. Той е покровителят, съветникът и лобистът на Маджо. Веднъж Михалев ми разказа през какви унижения е минавал в началото. Чавдар Чернев, когато се напиел, карал Маджо и Маргина да лазят под масата.
- Любен Гоцев твърди, че не те познава?
- Познава ме. Готов съм да бъда разпитан от следователи и да разкажа това, което знам за Любен Гоцев. Ще му припомня само едно място, където сме се засичали - на една пресечка на "Витошка", където се помещаваше офисът на стария Фатик. Там Любен Гоцев се появяваше често. Имаме и други засечки с него, които ще разкажа някой друг път.
- Фатик и Младен Михалев ходили ли са в "Монтерей"?
- Да, много пъти. Фатик имаше навика да стреля в ресторанта. Вадеше пистолета и правеше на решето тавана. Няколко пъти правиха ремонт на "Монтерей" заради Фатик. Маджо също се явяваше, и то не само във вторник, а всеки ден. Охраната му и колите му блокираха движението пред "Монтерей". После започна да се среща с Любен Гоцев в "Кипарис". Пращаше колата си, за да вземе генерала.
- Виктор Вълков също ли е близък с Младен Михалев?
- Да. Когато бях в полицията за една разработка срещу Маджо, полицаите ми разказаха интересни неща. Те го бяха прихванали в Хърватска. Михалев се обаждал по телефона до България, използвал е хърватска СИМ карта. Оказа се, че Маджо е живял доста време в посолството на България в Хърватска. Там негов домакин е бил Виктор Вълков. След това Вълков е посредничил и за една среща на Младен Михалев с МВР шеф във Виена. Това също е според оперативна информация на служителите на МВР. Естествено, разработката срещу Маджо потъна.
- Сега Любен Гоцев призовава прокуратурата да го разпита...
- Интересен ще е този разпит, но няма как да се получи. Илюзия е да се вярва, че има сила в България, която да бутне Любен Гоцев. Генералът се саморазправи с Маргините за няколко минути. Когато научи, че е в списъка им за ликвидиране, разпореди те да бъдат тикнати в затвора. Публична тайна е, че арестуваха Маргините заради Любен Гоцев, а не защото от МВР са събрали данни за престъпната им организация. Когато беше взривен Стоил Славов, уликите пак водеха към братя Маргини. Тогава не ги прибраха, не ги прибраха и след убийството на Жоро Илиев. Но когато Маргините се прицелиха в Любен Гоцев, цялата сила на МВР и прокуратурата се стовари върху тях. Това е показателно за влиянието, което Гоцев има в държавата.
- Любен Гоцев страхува ли се от Маргините?
- По-скоро Маргините се страхуват от Любен Гоцев. Неговото убийство неслучайно е трябвало да изглежда като случаен обир. Маргините знаеха, че без Любен Гоцев влиянието на Маджо в държавата ще спадне и така по-лесно ще могат да се преборят с него. Но същевременно не смееха да му пратят килър, защото осъзнаваха какво може да се случи с тях. Искаха убийството на Любен Гоцев да бъде извършено по такъв начин, че да заблуди МВР. Всички видяха какви са последствията за братя Маргини.
- Е, вече са на свобода.
- Делото срещу тях още не е приключило. И няма да приключи скоро. Това, че не са в ареста, не значи, че не са натикани в миша дупка.
- В книгите си описваш как Младен Михалев - Маджо поръчва убийства. Любен Гоцев поръчвал ли е покушения?
- Със сигурност е присъствал на заповеди за отстраняването на хора, изречени от Младен Михалев.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: xodjov
Категория: Политика
Прочетен: 1572210
Постинги: 5392
Коментари: 533
Гласове: 303
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930